Prijava

Do kad ćemo samo gledati kako vjetar nosi opasan otpad?

Nekako me zaboli svaki put kad naletim na ovakav prizor i ne mogu ne reagirati. Dok Općina Marčana ima otvoren natječaj za komunalnog redara, kojeg usput rečeno nije imala 24 godine, smeće i dalje raznosi vjerat svaki put kad malo jače zapuše.

O problemu nedostatka mjesta za odlaganje određene vrste otpada, sortiranju i recikliranju otpada moglo bi se dosta pisati ali čini se kako još neko vrijeme neće biti rješen. A do tada će s ovakvih mjesta vjetar i dalje nositi najlonske vrećice, azbest i ostali opasni otpad po njivama, šumama, i u more... a mi možemo samo gledati i ako imamo imalo savjesti pokupiti koju vrećicu kad je vidimo i smjestimo u neki legalan kontejner za otpad. Čast izuzecima, bolje rečeno nekim normalnim ljudima, koji ne mogu ovo samo gledati i koji se nekad pretrgaju te pokupe vreće i vreće ovakvog otpada i odlože u za to primjerena mjesta. Baš lijepu i zdravu sliku ostavljamo našim turistima u našoj 'turističkoj' općini.

Takvih mjesta ima puno više po cijeloj Općini neke i po skrovitijim mjestima gdje trunu i trunu, te truju i truju zemlju, podzemne vode i završe u moru u kojem se ljeti svi kupamo.

 

L.G.