Prijava

Murvi odbijen zahtjev da radnom akcijom oboja dječje igralište u Loboriki

 

 

Udruga Murva predala je prošli tjedan zahtjev Općini da dobrovoljno, na svoj trošak, ofarba zapušteno igralište u Loborici. Još jedno u nizu igrališta koje nije baš u formi. Dakle, ponudili smo se da nešto malo dovedemo u red, da pomognemo, da damo svoj građanski doprinos bez političke pozadine, bez da gledamo tko je koje boje kože, vjeroispovjesti, bez da ga pitamo od kud si ti, bez kativerije. Dobili bi i boju od jedne tvrke koja zapošljava tisuće Puljana i okolnih stanovnika, a koja je prepoznala naš naum kao hvalevrijedan.

Ali ne. Novopečeni načelnik Predrag Pliško, vodeći se valjda nekim vrijednostima koje je, ja sam se samo nadao, naslijedio isključivo od svog prethodnika i zamjenika, odbio našu ponudu. No čitajući njegovu odluku (koju možete sami pogledati) nisam stekao pravi dojam o kakvoj je osobi riječ. Pa pročitajte je sami i sami donesite zaključak je li naš načelnik pristran, favorizira li isključivo "svoje" ili nešto drugo, ja se mogu samo zapitkivati.

Spomenuo je i udrugu Regoč. Te ljude koje je on godinama, zajedno sa svojim šefom Marijanom Kostešićem gledao kako bespravno grade po Općini Marčana. Te ljude kojima su i "njegovi" prodavali zemlju i još uvijek je prodaju. Ta ista udruga, tj. njihovi članovi djelomično su legalizirali svoje objekte, novac uplatili u općinsku kasu, plaćaju komunalije itd.

Ti isti ljudi kupuju u onoj istoj butigi u Pavićinima gospodine Pliško, di ste vi inaugurirali šank dan prije izbora u 2. krugu. Tamo di sam vas sreo kako iza novog šanka ispirete kanistar za vino. Tamo di ste sve častili. E pa načelniče Pliško, ta ista butiga živi od tih kako ih vi nazivate devastatorima. Tim istim devastatorima"vaši" prodaju hranu i vodu, vino i rakiju, i ulje... Ti isti su vas neizravno financirali kroz kampanju, ako za premisu uzmemo taj famozni kanistar.

Stoga je krajnje degutantno od vas da ih prozivate, da ih blatite, jer upravo vi i vaša vlast niste učinili ništa odnosno premalo da do te devastacije u prostoru ne dođe. A sad je gotovo, sad biste, da "vaši" nisu urbanizirali hektare isključivo sebi, trebali tamo di je to moguće rješiti situaciju. Sve se može načelniče, bitan je cilj. Ali očito se nečiji ciljevi nikad neće promijeniti.

http://ipress.rtl.hr/…/marcana-urbanizacija-3-milijuna-cetv…

Krajnje je neozbiljno da vi jednu civilnu udrugu kao što je Murva prozivate i upućujete kako da provodi svoje osnovne ciljeve. Zašto? Pa prije svega jer je Murva osnovana kao protuteža vama i vašem šefu Kostešiću. Murvi je cilj da okupi građane, bilo one iz IDS-a ili SDP-a, HNS-a ili HDZ-a i da zajedno nešto učinimo. Da pokažemo da zajedno možemo.

Ali ne načelniče Pliško, očito je da se vi vodite isključivo vrijednostima političke pripadnosti - u svemu. Jer da nije tako udruga Murva ne bi vam smetala u toj mjeri.

I da. Smatrat ćemo odobrenjem (iako ispada da se cijelo vrijeme sprdate s jednom neprofitnom organizacijom) da možemo nastaviti čistiti kanal od Marčane do Budave. Zašto ne.

Drago nam je da nas pomno pratite. Pitam se samo zašto.

Srećko Peršić