Prijava

Natječaj za kuće za odmor i apartmane EcoBonus

 

Upravni odjel za turizam Istarske županije poziva pravne i fizičke osobe registrirane za pružanje usluga smještaja na području Istarske županije da se uključe u projekt certificiranja ecobfriendly smještaja u Istri. Istra želi razvijati turizam na održiv i odgovoran način, poštujući ekološke, ekonomske i socijalne aspekte. Navedeni ciljevi sadržani su u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, u Master planu razvoja turizma Istre do 2025. godine i u Programu rada Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Cilj ovog poziva je stoga uključivanje u ovaj projekt onih privatnih iznajmljivača koji žele svoje sadržaje i usluge prilagoditi i nuditi gostima na odgovoran i održiv način. Diversifikacijom privatnog smještaja želimo privući ekološki osviještene goste koji se i sami u svakodnevnom životu pridržavaju ekoloških načela, te u destinaciji gdje provode svoj godišnji odmor radije biraju smještaj u kojem se također poštuju i njeguju takvi principi.

Među svim pristiglim prijavama odabrat ćemo 15 kandidata kojima ćemo pružiti besplatne stručne savjetodavne usluge prilagodbe njihovog smještaja kriterijima programa certificiranja Eco-friendly smještaja u Istri, koje možete preuzeti na ovom linku. U drugoj fazi projekta predviđeno je povećanje broja ''ekoloških'' objekata kojima će se pružiti dodatne marketinške i druge usluge, kako bi im se omogućilo da budu konkurentniji na turističkom tržištu.

Prijave se dostavljaju na propisanom obrascu koji možete preuzeti na ovom linku, a šalju se zajedno s pripadajućom dokumentacijom poštom na adresu:

Istarska županija
Upravni odjel za turizam

- Prijava na javni poziv za certificiranje Eco-friendly smještaja -
Partizanska 5a 
52440 Poreč-Parenzo

OVAJ JAVNI POZIV JE OTVOREN 
DOK SE NE PRIKUPI 15 PRIHVATLJIVIH PRIJAVA.

Sve potrebne informacije vezno za ovaj javni poziv moguće je dobiti u Upravnom odjelu za turizam, slanjem upita na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..