Prijava

Reakcija na tekst objavljen na portalima 19.5.2017.

Temeljem čl. 40 Zakona o medijima, molim portale da objave slijedeći ispravak.

Na portalima je danas objavljen tekst s nekim netočnim podacima u dopisu kojeg potpisuje Gregorović a objavljuju portali. Sporni tekst nalazi se i na ovim linkovima: Regionaexpress: LINK. iPress: LINK. istarski.hr: LINK

Naime, u tekstu kojeg potpisuje Paulo Gregorović navodi se da je Srećko Peršić u sukobu interesa jer je uređivao prilog o izborima u Glasu Istre. Koliko mi je poznato, Srećko Peršić jest zaposlenik Glasa Istre, no u strukturu te tvrtke i odnosima između uprave i zaposlenika ne želim ulaziti, no moram na ovo reagirati iz razloga što se neutemeljeno proziva udruga Murva, kao i portal u vlasništvu moje tvrtke.

Naime, u navedenu tekstu tvrdi se da je Srećko Peršić predsjednik udruge MURVA te da je portal marcana.info vlasništvo MURVE. To nije točno.

Pokušala sam kontaktirati regionalexpress.hr telefonski da ispravi netočne navode, ali bezuspješno.

Točno je da je Srećko Peršić pokretač udruge MURVA, i inicijalni predsjednik, no upravo zbor predizborne kampanje više ne obnaša tu funkciju. Nadalje, netočna je informacija da je on vlasnik portala marcana.info. Dakle, vlasnica portala marcana.info sam ja, Luiza Gortan, i to još od 2010. godine. Odnedavno obnašam i funkciju predsjednice Udruge Murva.

Nezavisna izborna lista broj 5 u Općini Marčana sastavljena je djelomično od članova udruge, i nastala je kao reakcija na neizdrživu 24-godišnju vladavinu dosadašnjeg načelnika.

Koliko mi je poznato bilo koja osoba, bilo stranački ili ne stranački opredijeljena može biti kandidat za listu za Vijeće, te bilo koja osoba može biti član neke udruge.

Fairpress.eu jedini objavio i drugu stranu priče: LINK

 

Luiza Gortan