Prijava

Reakcija na posljednju sjednicu vijeća u Općini Marčana

Po tko zna koji put, pa tako, evo, još jednom, moramo naglasiti da Udruga Murva nije nikad bila niti će ikad biti protiv razvoja Općine Marčana pa tako ni izgradnje vrtića i škole. To nikako da shvate predstavnici vlasti u Općini, ili znaju ali nas žele ocrniti. Udruga Murva nastala je upravo iz potrebe da se nešto u Općini Marčana počne mijenjati na bolje, da se građani aktivno uključe u planiranje i budućnost Općine koja već 24 godine, s istim ljudima koju je vode - stagnira, dok sve okolne općine i gradovi - (g)rade!

Dalo bi se to zaključiti iz teksta kojeg je dana prenio Glas Istre, a koji se tiče posljednje sjednice Općinskog vijeća u ovom sazivu.

Naime, kandidat za načelnika IDS-a, ili kako ga vlast voli predstavljati, budući načelnik Predrag Pliško, iznio je nekoliko potpuno pogrešnih zaključaka iz peticije koju je organizirala Udruga Murva, a koja je pokrenuta isključivo na inicijativu mještana općine.

Iako je pročelnik Cetina očito shvatio problem na kojeg peticija ukazuje i ponudio alternativu dječjem parku, kandidat za načelnika Pliško spominje nekakve priče koje je čuo iz osnovne škole Marčana, te tvrdi da je sve pokrenuto zbog komocije oko parkiranja!??

Malo se zapitati o čemu on to priča iz više razloga. Najbitniji je taj da se nitko, počevši od načelnika, pa niti vladajućih vijećnika među kojima je i Pliško, nije udostojio odgovoriti ili reagirati na dopis i peticiju koju je Murva dostavila Općini, a još i manje prezentirati još jednom projekt građanima, umiriti ih, i ponuditi rješenje.

Drugo nije bilo ni za očekivati, jer ako vladajući u Općini Marčana u 24 godine koliko vode Općinu nisu bili u stanju pokrenuti izgradnju vrtića i drugih bitnih investicija koristeći obilne i obimne mogućnosti sufinanciranja iz EU i drugih fondova, onda zbilja ne treba vjerovati ni njihovim opetovanim (24-godišnjim) obećanjima za predstojeće lokalne izbore, kako za načelnika tako i za predstavnike Općinskog vijeća. Žalosno, ali istinito.

Srećko Peršić
Predsjednik Udruge Murva

 

U nastavku tekst iz Glasa Istre 

'Budući Načelnik'