Prijava

Priopćenje za medije - peticija za očuvanje javnog parka i igrališta u Marčani

Udruga Murva je dana 16. ožujka predala Općini Marčana peticiju protiv izgradnje vrtića na lokaciji sadašnjeg dječjeg parka u Marčani, a koju je pokrenula u veljači ove godine.
Naime, prema idejnom rješenju Općina Marčana planira izgraditi vrtić pored zgrade osnovne škole a na način da bi se devastirao jedini dječji javni park na području Općine Marčana, te bi se devastiralo i postojeće igralište za nogomet, kao i igralište za odbojku na pijesku. To su javni prostori koje sada svatko može koristiti.

Da je navedeno rješenje pokrenulo velik interes javnosti te da je riječ o vrlo važnom projektu o kojem bi se u prvom redu trebalo za mišljenje još jednom pitati i mještane općine potvrđuje podatak da smo prikupili čak 532 potpisa mještana i ostalih građana okolnih općina i gradova koji su za to bili zainteresirani, a vezani su za Općinu Marčana.

Napominjemo da Udruga Murva nije protiv izgradnje vrtića, kao ni proširenja zgrade osnovne škole, ili drugih projekata kojim bi se unaprijedio život u Općini Marčana, već smatra da bi Općina o tako važnom projektu koji se izravno tiče razvoja Općine još jednom trebala upoznati javnost i to javnim izlaganjem u kojem bi mještani mogli izreći svoje mišljenje. Da mještani i svi oni koji koriste vrtić to žele, ponavljamo još jednom, dokazuje broj od čak 532 potpisa na peticiji.

Udruga Murva predložila je da se idejno rješenje djelomično izmijeni i da se vrtić izgradi na način da se očuvaju sva navedena igrališta i veći dio parka, a za što, smatramo, ima prostora i Općina raspolaže tim zemljištem.

Srećko Peršić

Predsjednik Udruge Murva