Prijava

HSU Marčana: Predizborni dječji vrtić u Marčani

HSU Općine Marčana na svojim je Facebook stranicama objavio svoje mišljenje o aktualnom političkom 'potezu'. Isto mišljenje dijeli i Udruga Murva te pozdravlja kritiku općinskoj vlasti Općine Marčana i zalaže se, te prikuplja potpise peticijom za promjenu lokacije prema sadašnjem objavljenom projektu vrtića kako bi se očuvala jedina javna zelena površina u mjestu Marčana. Vrtić je prijeko potreban općini ali bi se sami projekt trebao usuglasiti sa projektom izgradnje škole i konačno početi graditi.

PREDIZBORNI DJEČJI VRTIĆ U MARČANI

Ovogodišnji proračun Općine Marčana koji je izglasan većinom članova općinskog vijeća u prosincu prošle godine uvečan je za čak deset milijuna kuna, upravo za visinu cijene dječjeg vrtića.
Obzirom da Općina Marčana nema tih financijskih sredstava, postavlja se pitanje zbog čega su vladajući umetnuli ovu stavku u proračun?
Ove godine u svibnju su lokalni izbori, pa se po tko zna koji puta ponovo aktualizira izgradnja dječjeg vrtića.
Nažalost, Općina Marčana NEĆE ući u uži izbor za izgradnju dječjeg vrtića iz europskih fondova iz razloga što prednost imaju općine i gradovi s manjim proračunima.
Upravo sada, prije lokalnih izbora, općinska vlast predstavlja projekat dječjeg vrtićana na svojim web stranicama samo kako bi predizborno aktualizirala njegovu izgradnju i privukla pažnju birača.
Mišljenja smo da je dječji vrtić trebalo izgraditi puno prije i to iz vlastitih sredstava. Moglo se, ali nije bilo volje!
Žalosno je kada prvi čovjek općine misli da je vlastiti općinski dječji vrtić financijski neisplativ i teret općine.
Da li je uopće potreban bilo koji komentar?

HSU Marčana

 

Objavu možete pročitati na Facebook stranicama OVDJE