Prijava

Udruga Murva pokrenula peticiju za očuvanje zelene površine i dječjeg igrališta oko OŠ Marčana te traži javnu prezentaciju projekta gradnje vrtića i škole

Nedavno je na službenim internetskim stranicama Općine Marčana objavljen glavni projekt gradnje novog dječjeg vrtića u Marčani koji je trebao javnosti pojasniti kako će izgledati jedna od ovogodišnjih najvećih investicija u ovoj općini. Međutim, iz tog projekta nije razvidno, što brine mnogobrojne roditelje vrtićke, ali i školske djece, gdje će se nalaziti dječje igralište i vrtić, budući da je gradnja predviđena na području sadašnje jedine zelene površine oko vrtića i osnovne škole te jedinog dječjeg igrališta u Marčani.

Po aktualnim nacrtima vidljivo je da djeca više neće imati zelene površine oko vrtića i škole što je nedopustivo. Stoga je udruga Murva pokrenula peticiju kojom traži da se pri gradnji vrtića vodi računa o tome da se za djecu svih uzrasta planira potrebna zelena površina te dječje igralište. Udruga Murva zalaže se da se izgradi novi vrtić u Marčani budući da aktualni prostori više ne udovoljavaju broju djece koja u njemu borave, niti potrebnim standardima, ali ne želi da se projekt odradi ishitreno bez promišljanja o svim sadržajima, budući da su parcele na kojima će se naći budući projekti dovoljno velike da na njima stanu svi potrebni sadržaji.

Isto tako, budući da nam nakon zahtjeva u općinskoj upravi nije objašnjeno gdje će konkretno biti smješten dječji vrtić u odnosu na nadograđeni dio škole te nove sportske dvorane, tražimo od Općine Marčana da javno predstavi sva tri projekta u prostoru kako bi se već u startu izbjeglo moguće nezadovoljstvo svih korisnika tih površina. Želimo da se svima prezentira kolike će biti površine novih objekata, na kojim će se točno lokacijama nalaziti, gdje će biti uređeno dječje igralište i zelena površina za vrtićku djecu te gdje će se nalaziti tereni za odbojku na pijesku te malonogometno igralište.

 

 

Projekt vrtića nalazi se na stranici: http://www.marcana.hr/akt.html