Prijava

Nitko nam ne može oduzeti ustavno pravo na referendum o kamenolomu

S obzirom na velik interes javnosti, ali i na pritiske koje se već počinju osjećati nakon objave da će udruga Murva pokrenuti referendum o otvaranju kamenoloma u Marčani, moramo sve žitelje Općine Marčana upoznati s nekoliko vrlo bitnih činjenica.

Udruga Murva smatra da je referendum jedini i najpravičniji način da se svi žitelji općine izjasne o otvaranju novih kamenoloma u njihovom susjedstvu, u neposrednoj blizini njihovih kuća, njihovih dvora i njihovih korti.
Udruga Murva u startu je iznijela i iznosit će neagitvan stav naspram kamenoloma, jer smatra da za njih u našoj Općini mjesta nema. Blago rečeno, donose nam štetu, a nikakvu korist.
Nitko u ovoj državi nema pravo mještanima ove općine osporiti ustavno pravo da se o tome izjasne putem referenduma, pa tako ni sam načelnik općine koji svojom izjavom na Radio Labinu, iz koje bi se moglo zaključiti, u najblažem smislu riječi, da unosi strah i nemir govoreći da će ako ne proradi kamenolom to netko morati platiti.
Udruga Murva će poštovati volju mještana ma kakva ona bila, izjasne li se u većini ZA ili PROTIV kamenoloma, i to nitko neće i ne mora platiti.
Cilj našeg poteza je da o bitnim stvarima u našoj općini ne mogu odlučivai isključivo pojedinci, već najprije mještani koji ovdje žive i čije će obitelji još naraštajima ovdje živjeti.

Stoga vam donosimo isječke iz emisije Radio Labina "Preko kanala", pa sami prosudite za čije se mi interese borimo - za interese mještana Općine Marčana.

 

Srećko Peršić o kamenolima:

 

Vera Išić o problemu Male Vinjole:

 

Nina Pliško o izboru lokacije za izgradnju dječjeg vrtića:

 

Reakcija Marijana Kostešića o navedenim temama: